Vandaag open van 09:30 - 18:00

Dit zijn de beste planten voor een zonnig balkon!

Alle planten hebben zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Maar te veel zon kan ook een probleem zijn. Gelukkig hebben wij een handige lijst met balkonplanten die goed tegen de zon kunnen. Dus heb jij een zonnig balkon, ga dan voor een of meerdere van deze kleurrijke balkonplanten!

Echte zonaanbidders voor je balkon

Staat jouw balkon in de volle zon? Ga dan voor een balkonplant uit deze lijst. Het zijn stuk voor stuk zonaanbidders die je balkon of dakterras van kleur voorzien!

Rozen (Rosa)

Rozen kunnen in de volle zon op het balkon

Rozen zijn niet alleen mooi, het zijn ook nog eens sterke planten die ieder jaar weer bloeien. Ze zijn er ook in veel verschillende soorten, van bodembedekkend tot klimroos. De rozenplant geniet het meest op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Maak ook jouw balkon af met volle rozen om ieder seizoen weer van een mooi kleurrijk balkon te kunnen genieten.

Afrikaantjes (Tagetes)

Afrikaantjes kunnen in de volle zon op het balkon.

De nederlandse naam is Afrikaantje, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is oranje en de bloeitijd is van ca. juni tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C.

Lavendel (Lavandula)

Lavendel kan in de volle zon op het balkon.Lavendel kan op een zonnig balkon.

De nederlandse naam is Lavendel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

IJsbloem (Delosperma)

Ijsbloemen kunnen op een zonnig balkon

De nederlandse naam is Delosperma, familie van de Aizoaceae. Er zijn veel verschillende bloemkleuren en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

Geraniums (Pelargonium)

Geraniums kunnen in de volle zon op het balkon.Geraniums kunnen op een zonnig balkon

De nederlandse naam is Geranium, familie van de Geraniaceae. Er zijn verschillende bloemkleuren en de bloeitijd is van ca. juni tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

Lobelia

Lobelia kan in de volle zon op het balkon

De nederlandse naam is Lobelia, familie van de Campanulaceae. Er zijn verschillende bloemkleuren en de bloeitijd is van ca. juni tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C.

Petunia

Petunia's kunnen in de volle zon op het balkon.

De nederlandse naam is Petunia, familie van de Solanaceae. Er zijn verschillende bloemkleuren en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C.

Heb jij juist een balkon in de schaduw? Kijk dan verder in ons blogartikel over de beste planten voor een schaduwrijk balkon.

Ontdek ons tuincentrum

De mooiste planten voor je balkon vind je bij Tuincentrum Osdorp

De tuinplanten afdeling van tuincentrum Osdorp is meer dan twee voetbalvelden groot, je vindt er dan ook alles om van jouw balkon een echte jungle te maken! Van eenjarige bloeiers tot Mediterane vaste planten, en van kruiden- tot rotsplanten, wij hebben het allemaal. Naast het grote assortiment aan tuinplanten vind je er ook onze grondproducten en het grote buitenpotten assortiment zodat je na het shoppen gelijk kunt starten met het aanplanten van je eigen droombalkon! Woon jij in Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp in Amsterdam? Kom dan vooral langs en laat je inspireren door ons grote assortiment voor huis en tuin. Woon jij niet om de hoek of heb je geen tijd voor een bezoek aan ons tuincentrum? Shop een deel van ons assortiment dan veilig online hier in onze webshop!

Meer nieuws of inspiratie voor balkonplanten?

 Bekijk ons inspiratie bord op Pinterest met mooie pot en plant combinaties voor buiten. 

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven