Bloemenzee in het voorjaar? Zo plant je nu al bloembollen

Geen betere aankondigers van het voorjaar dan je eigen voorjaarsbloeiers in je tuin! Plant daarom nu al de voorjaarsbollen. De bollen zijn ook leuk om weg te geven, in stijlvolle cadeauverpakking. Lees hier hoe je het allerbeste bloembollen kunt planten!
1. Welke bloembollen wil je?
Bloembollen planten is niet ingewikkeld. Maar om straks echt plezier te hebben van je bloemen, is het handig eerst na te denken over wat voor bloembollen je wilt. Ben je op zoek naar een specifieke kleur? Grote of kleine bloemen? En wanneer moeten ze bloeien?
- Ga je voor blauw? Zo vind je in een tasje met alleen blauw-witte bloemen 150 bollen met onder andere witte tulpen en blauwe druifjes. Verkrijgbaar in veel verschillende kleurcombinaties.
- Verliefd op de prachtige Allium (sierui)? Deze plant bloeit in mei, juni en juli. De bloembollen vind je in een stijlvol tasje van Queens’s Jewels, net als blauwe druifjes en nog meer mooie voorjaarsbloeiers.
- Weet je precies welke bloembollen je wilt? Ook per soort vind je een groot aanbod, bijvoorbeeld de voorjaarsbloeier bij uitstek: het sneeuwklokje!
- Of kies voor het ‘Blije Bijen-mengsel’, of ‘Vrolijke Vlinders-mengsel’ boordevol bollen van bloemen waar zij dol op zijn.
2. Plant voorjaarsbollen voordat het gaat vriezen
Tot half december kun je planten, maar zorg er wel voor dat de bollen in de grond zitten, voordat het vriest. Plant de bloembollen als het kouder is dan tien graden boven nul.
3. Zorg voor een zonnige plek
Bloemen houden van een zonnige plek. Heb je onvoldoende plek? Een pot met aarde is ook heel geschikt voor bloembollen.
4. Bloemen bij elkaar? Maak ruimte!
Wil je een groep bloemen bij elkaar plaatsen? Graaf dan een relatief groot gat. Als je een bloem wilt, volstaat een gat voor alleen deze bol. Voor bloembollen die 5 centimeter (of groter) zijn, graaf je 15 cm diep, voor kleine exemplaren tot 10 cm diep. Wil je bloembollen bij elkaar plaatsen? Hou wel rekening met de afstand tussen de bloembollen. Voor grote bollen gaat het om 7 tot 20 centimeter. Kleine bollen hebben 3 tot 7 centimeter nodig.
5. Met de kopjes omhoog
Bloembollen zet je met de wortels naar beneden in de grond. Druk ze zachtjes in de aarde, zo beschadig je de bol niet. Daarna bedek je de bloembollen met de aarde, die je eerder had uitgegraven. Is de aarde droog, geef dan wat water aan de bedekte bollen.
In ons tuincentrum doe je zeker inspiratie op voor nog meer bijzondere voorjaarsbloeiers. Of kijk alvast online in onze webshop voor de bloembollen voor het voorjaar. De bloembollen heb je binnen no-time in huis!